Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

Οταν όμως ήρθε ο καιρός για να συναντηθούν, ο άνεμος δεν ήταν ούριος για το ταξίδι ζωής της Ειρήνης



1958: μια νεαρή κοπέλα φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι και το ονομάζει Ειρήνη. Για « κοινωνικούς λόγους » αναγκάζεται παρά την θέληση της να δώσει το παιδί για υιοθεσία το 1959. Την Ειρήνη υιοθετούν ένα ζευγάρι Ελληνοαμερικάνων που ζούσαν στην Ουάσινγκτον και την παίρνουν μαζί τους.
Μεγαλώνει ευτυχισμένα κοντά τους και οι θετοί γονείς της που την υπεραγαπούσαν ορμώμενοι απο την ανιδιοτελή αγάπη τους δεν της έκρυψαν το γεγονός ότι ήταν υιοθετημένη.


Της δίνουν μάλιστα και τα ντοκουμέντα που είχαν παροτρύνοντας την να βρεί την μητέρα της! Αυτή όμως απο την αγάπη και τον σεβασμό που τους είχε δεν το έκανε παρά μόνο όταν αυτοί απεβίωσαν.

Σε όλα της τα χρόνια το μεγαλύτερο όνειρο της ήταν να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να βρεί την βιολογική της μητέρα και να γνωρίσει τις ρίζες της!
Το 2002 απευθύνθηκε στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κέντρο Ερευνών Ρίζες γι’ αυτό τον σκοπό. Μετά απο έρευνα βρέθηκε η μητέρα της, η οποία στο μεταξύ παντρεύτηκε και απέκτησε και άλλα παιδιά, ο αποχωρισμός όμως της πρωτότοκης της πάντα την έκαιγε.

Οταν όμως ήρθε ο καιρός για να συναντηθούν, ο άνεμος δεν ήταν ούριος για το ταξίδι ζωής της Ειρήνης. Δυστυχώς καμμία απο τις δύο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να γίνει αυτό το ταξίδι!
Η Ειρήνη είναι χωρισμένη, έχει δύο κόρες, ζει και εργάζεται στην Washington ως γραμματέας σε μεγάλο ξενοδοχείο.
Η μητέρα της είναι σε μεγάλη ηλικία και με πολύ περιορισμένα τα οικονομικά.

Aπό ότι κατάλαβα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που θέλουν να έρθουν αλλά πρέπει να βοηθήσουμε εμείς και το κάνουμε εάν γραφτούμε

4 σχόλια:

Nikos Dimou είπε...

Ωραίο blog, καλές σκέψεις...
Πράξεις;

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Όμορφο το Blog σου, μα πιο όμορφος ο σκοπός του και η ευαισθησία του!!
Μπράβο σου!!

Νίκος Περάκης

Y.Γ.
Ήδη ανήκει στους συνδέσμους του δικού μου blog

http://perakis.pblogs.gr

Eleni63 είπε...

Καλή χρονιά αγαπητή ΄φίλη. Αναρωτηθηκα πώς αναζητήσατε το μαιλ και στείλατε την σχετική ενημέρωση. Καλά κάνατε. Είναι πρωτότυπο και έχει σκοπό.

Mindkaiser είπε...

Αγαπητή Μαρία,

Όντως εξεπλάγην από το e-mail σου, άλλα ευχάριστα και αυτό τα λέει όλα. Στις κοινωνίες που η ανάγκη για «σοβαρότητα» έρχεται σε αντιπαράθεση με την ατομική ευαισθητοποίηση, συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχει πρόβλημα. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του ξεχωριστού δικτυακού τόπου καθώς φαίνεται να έχουμε πληθώρα managers άλλα έλλειψη ανθρώπων.
Παρεμπιπτόντως, πολύ καλές επιλογές βιβλίων.